Bases dels premis

Els Premis Maria José Vázquez a l’autonomia personal es regiran per les següents bases:

1.     Objecte: Podrà participar a aquesta convocatòria qualsevol persona, entitat, institució o empresa del territori estatal.

2.     Categories: Els Premis M. José Vázquez a l’autonomia personal engloben tres categories:

  • Innovació

Iniciatives innovadores des de l’àmbit de l’I+D o qualsevol altre que, sense estar vinculat a qüestions tecnològiques, incorpori conceptes innovadors per al seu desenvolupament i faci referència a qualsevol aspecte de la vida quotidiana.

  • Projecció social

Iniciatives que tinguin per objecte divulgar i transmetre al conjunt de la població el concepte d’autonomia personal, autodeterminació i vida independent que garanteixen la plena participació a la societat de les persones amb discapacitat física.

  • Igualtat d’oportunitats

Iniciatives que fomentin la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat física des de tots els àmbits que intervenen en el desenvolupament de la persona: treball, educació, salut, temps lliure, habitatge, accessibilitat…

3.     Presentació de candidatures: Qualsevol persona coneixedora d’algun fet o tasca realitzat per altres persones, entitats, institucions o empreses que consideri que poden optar a un dels Premis.

4.     Forma, termini i lloc de presentació de les candidatures: Les propostes caldrà que es presentin en un sobre tancat i hauran de contenir la següent documentació en format electrònic en qualsevol d’aquests suports (cd/dvd/llapis de memòria):

a) Full de presentació de candidatura (veure annex al final de les bases).

b) DNI de la persona que la presenta.

c) Fitxa explicativa de la iniciativa (veure annex al final de les bases).

d) Imatges, material gràfic i audiovisual que es consideri oportú.

El termini de presentació de propostes s’obrirà el 27 de maig de 2011 i finalitzarà el 27 de setembre de 2011 a les 15 hores.

Les propostes s’hauran de fer arribar a la seu d’ECOM:

Premis M. José Vázquez a l’autonomia personal

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a

08011 Barcelona

5.     Premi: Es podrà concedir un premi per a cadascuna de les tres categories esmentades a la base 2. Els premis consisteixen en un guardó que serà lliurat durant la cerimònia que es realitzarà en el marc del sopar commemoratiu del 40è Aniversari d’ECOM (data a determinar).

El guardó serà dissenyat per alumnes de segon curs del Cicle Formatiu Superior d’Escultura de l’Escola Massana de Barcelona i elaborat des d’una de les nostres entitats.

6.     Jurat:

El Jurat estarà format per:

–        1 membre de la Junta Directiva

–        1 professional d’ECOM

–        3 persones d’especial rellevància designades per la Junta

La decisió del Jurat haurà de ser ratificada per la Junta Directiva.

7.     Criteris de valoració: L’esperit que inspiren els Premis M. José Vázquez a l’autonomia personal descarta tota idea de competitivitat en la seva elecció, de manera que el Jurat emetrà el veredicte per un motiu específic i ben definit, sense posar-lo en competència amb cap altre projecte presentat.

Per a l’adjudicació dels Premis es tindran en compte els següents criteris de valoració:

a) Exemplaritat i projecció social.

b) Aplicabilitat i generalització.

c) Qualitat i adequació a la realitat social.

d) Compromís amb la ciutadania.

e) Adequació a la missió i als valors d’ECOM:

MISSIÓ D’ECOM

Defensar l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat física i treballar per la millora de la seva qualitat de vida.

VALORS D’ECOM

Transparència, Rigorositat, Competència professional, Qualitat i excel·lència, Compromís i corresponsabilitat, Eficiència i eficàcia, Flexibilitat, Lideratge, Empatia, Esperit col·laborador.

8.     Utilització de les propostes rebudes:

La utilització de les propostes rebudes en les diferents candidatures s’ajustarà estrictament al seu estudi en el procés de deliberació i a les accions de comunicació oportunes en cas de tractar-se d’una proposta guanyadora. Si, més enllà del certamen, es volgués fer algun tipus de publicitat o acció amb la proposta, aquesta sempre es faria amb el consentiment previ de l’autor/a.

 Barcelona, 26 de maig de 2011